Politika

Kako je narod kaznio bahatog Milorada Dodika

Milorad Dodik pada širom Republike Srpske. Gubi lokalnu vlast, opozicija ga ruši redom po gradovima, narod je zapravo kaznio Dodika. A evo i zašto?

Milorad Dodik - Istokrs.com

Zbog psovki, šamara, fizičkih prijetnji… Nezapamćeno burna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske u decembru na kojoj se raspravljalo o Programu reformi, obiljležile su uvrede, ali i fizički obračuni. Sjednica je prvo prekinuta nakon što je ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač udario poslanika PDP-a Draška Stanivukovića, nakon prepirke oko zastavica NATO-a u sali Skupštine.

Nešto kasnije došlo je i do ispada lidera SNSD-a i člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, koji je, iznerviran provokacijama opozicionara iz SDS-a Nebojše Vukanovića, izgubio živce i počeo da psuje.

– Ne znam kako da se oslobodim vas budala. Je l’ to tražiš? Konju jedan! – uzvikivao je Dodik obraćajući se Vukanoviću.

Nakon što ga je predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović opomenuo, Dodik mu je rekao “ma hajde bježi, šta ti mene moliš, što nisi prekidao kada je bilo vrijeme”. Pri tome je Dodik slomio i jedan od mikrofona za govornicom.

Dodik se ranije osvrnuo na istup zastupnika SDS-a Nebojše Vukanovića kojeg je nazvao “šizofrenikom” i utvrdio kako ne bi dobio ljekarsko uvjerenje.

– Ti si jedna obična luda. Pomagao sam mu da se ide liječiti. Išao se liječiti, čovječe. On sigurno ne bi dobio ljekarsko uvjerenje – kazao je Dodik,piše Slobodnabosna

Građani Republike Srpske su kaznili Dodika, opozicija slavi u Rudom, Bosanskom Brodu, Banjoj Luci, Bosanskom Šamcu, Bijeljini, Drventi, Tesliću, Modriči…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh