Politika

Mirza Ganić je novi gradonačelnik Visokog

Kandidat Stranke demokratske akcije Mirza Ganić novi je gradonačelnik Visokog, potvrdili su to za sada preliminarni i nepotvrđeni rezultati CIK-a lokalnih izbora održanih u Visokom.

Mirza Ganić - Hayat.ba

Na izbore u Visokom izašlo je više od 19.000 glasača, a Ganić je dobio povjerenje blizu 10.000 birača dok je odlazeća nezavisna gradonačelnica Amra Babić dobila oko 7.400 glasova. Kandidat A-SDA Dario Pekić imao je blizu 1.500 glasova.

Pobjeda u Visokom je proslavljena vatrometom, a na skupu se ispred Gradske uprave Visoko okupilo više stotina Visočana koji su pozdravili Ganića.

Babić je Visoko vodila dva mandata, a Ganić će na funkciju gradonačelnika doći s funkcije premijera Zeničko-dobojskog kantona, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh