Politika

U Goraždu do 16 sati glasalo 48,33 posto birača

Od ukupno 20.840 birača s pravom glasa u gradu Goražde do 16 sati glasalo je 9.909 birača ili 48,33 posto.

U Goraždu do 16 sati glasalo 48,33 posto birača - Fena

U Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) zadovoljni su odzivom birača i tokom izbornog procesa.

Imajući u vidu epidemiološku situaciju u kojoj protiče izborni dan, zadovoljni smo odzivom i očekujemo da će još značajan broj birača do zatvaranja biračkih mjesta obaviti svoju građansku dužnost. Na biračkim mjestima nema gužvi, sve protiče uz poštivanje propisa i epidemioloških mjera i na adresu GIK-a nije dostavljena niti jedna primjedba do sada – kazala je predsjednica Gradske izborne komisije (GIK) Goražde Amira Borovac.

Građani Goražda glasaju na 32 redovna biračka mjesta, na terenu su dva mobilna tima za glasanje osoba koje nisu sposobne doći na biračka mjesta kao i tri Covid tima putem kojih će biti omogućeno glasanje osobama pozitivnim na Covid 19 i onima koji su u izolaciji, a za ovaj način glasanja prijavljeno je 205 osoba.

U gradu Goražde birači glasaju za 16 političkih subjekata, dok su četiri kandidata za gradonačelnika, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh