Politika

Brkić: Zlonamjerno prebacivanje odgovornosti ministrice Turković na hrvatske dužnosnike

Ministrici Turković savjetujem da energiju usmjeri na traženje konsenzusa unutar Vijeća ministara, naveo je Brkić

Zamjenik ministrice vanjskih poslova BiH Josip Brkić odbacio je navode ministrice Bisere Turković koja je objavila da su ministri HDZ-a BiH svojim nedolaskom na sjednicu Vijeća ministara BiH onemogućili pridruživanje Bosne i Hercegovine novoj inicijativi u okviru Berlin procesa te da su tako usporili europski put BiH.

– Ministrica Turković zlonamjerno i tendenciozno, ali očito vrlo promišljeno želi prebaciti političku odgovornost s pomanjkanja političke volje dužnosnika SDA za traganjem konsenzusa na Vijeću ministara oko stava BiH vezano za pristupanje inicijativi “mini Schengen” – istaknuo je Brkić.

On je kazao kako potpora dužnosnika HDZ-a BiH europskim putu Bosne i Hercegovine nikada nije bila upitna te je dodao kako su upravo pojedini dužnosnici SDA javno propitivali potrebu ulaska BIH u “mini Schengen”.

– Dužnosnici HDZ-a BiH su na zadnjem sastanku s povjerenikom za proširenje svi odreda, i iz Vijeća ministara, i iz Parlamentarne skupštine BiH, dali potporu procesu koji bi trebao regiji zapadnog Balkana donijeti političku i ekonomsku stabilnost te jamčiti slobodu kretanje ljudi, kapitala, roba i usluga kako je to zagarantirano i unutar same Europske unije – kazao je Brkić.

Dodao je kako su dužnosnici HDZ-a BiH “predvodnici evropskog puta BiH” te da bez inicijative HDZ-a BiH da se preda zahtjev za članstvo u Europskoj uniji, BiH ne bi bila u situaciji da u prvoj polovici 2021. godine BiH dobije status kandidata.

– Ministrici Turković savjetujem da energiju usmjeri na traženje konsenzusa unutar Vijeća ministara za jedinstvenim stavom koji bi uključio sve dijelove bh. društva i sve ustavne razine vlasti, jer u Europsku uniju ne integrira se niti jedno ministarstvo niti jedna stranka već kompletno bh. društvo sukladno ustavnim nadležnostima svih razina vlasti – poručio je Brkić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh