Politika

Šarović se sastao sa mostarskim Srbima

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović u Mostaru se sastao sa predstavnicima koalicije “Ostajte ovdje“, koju čine kadrovi ove stranke i SNSD-a, a koja će u decembru uzeti učešće na lokalnim izborima u Mostaru.

Mirko Šarović - PR / Haber.ba

Poručeno je i da unutar srpskog biračkog tijela vlada sloga, te su svi uvjereni u dobar rezultat na izborima, a cilj je, poručeno je, da se osvoji određeni broj mandata u Gradskom vijeću.

Veliki doprinos u svemu ovome daje i Srpska pravoslavna crkva, koja kao i politički subjekti snažno podupire zajedničke interese i povratak Srba u ovaj grad. A povratak je ustvari temelj da u budućnosti u gradskoj vlasti imamo autentične predstavnike Srba, koji bi radili na razvoju i kreiranju budućnosti Mostara, izjavio je Šarović nakon sastanka.

Srpsko jedinstvo u Mostaru trajat će i nakon lokalnih izbora u decembru, te da će se u budućim godinama više Srba vratiti u centar Hercegovine.

U Republici Srpskoj smo konkurenti sa SNSD-om, takmičimo se jer je to politika, ali smo ovdje zajedno s ciljem dobra našeg naroda i ovog grada. Današnji sastanak je pokazatelj da radimo u tom cilju, te da će Mostar i dalje biti naša česta adresa, dodao je Šarović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh