Politika

Varnice u Briselu: Dodik odbio da stane pored Džaferovića!

U Briselu je danas počeo sastanak članova Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, Milorada Dodika i Željka Komšića sa predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Sassolijem.

Predsjednistvo BiH, Brisel - Avaz

Sva tri člana predsjedništva danas u Briselu imaju niz sastanaka sa evropskim zvaničnicima. Kako se vidi na televizijskim snimcima, Sassoli je dočekao članove bh. predsjedništva tokom dolaska u zagradu Evropskog parlamenta.

No, prilikom fotografisanja uslijedile su i male varnice, prenosi “Oslobođenje“.

Sasoli je ponudio članova Predsjedništva da stanu ispred panoa za fotografiranje. No, Dodik je namjerno zaobišao Sasolija i stao s njegove druge strane, tako da predsjednik EP-a našao između njega i Komšića i Džaferovića.

Sasoli je rukom pokazao Dodiku da stane do druge dvojice članova predsjedništva ali je on to odbijao.

Saosli je još jednom ponovio gest rukom. No, Dodik je to ponovo odbio i pokazao rukom Sasoliju da on stane do Džaferovića.

Inače, uobičajeno je da se članovi Predsjedništva BiH sa stranim zvaničnicima fotografiraju na ovaj način, odnosno da taj zvaničnik stoji u sredini.

Ovom prilikom vjerovatno je namjera Sasolija, kao domaćina sastanka, bila da pokaže jedinstvo zemlje kroz tri člana Predsjedništva koja stoje jedan do drugog.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh