Politika

Dačić napao BiH: Džaferović bio načelnik policije kada su Srbima odsjecane glave

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić nastavio je verbalne napade na predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Ivica Dačić - Nezavisne.com

Sve je počelo kada je Dačić kritikovao “ajatolahe iz Sarajeva”, kako je nazvao Bakira Izetbegovića i Šefika Džaferovića, zbog podrške Azerbejdžanu u sukobu s Armenijom.

Nakon što je Džaferović odgovorio da je Dačić bio dio vlasti u vrijeme Slobodana Miloševića, šef srbijanske diplomatije se ponovo oglasio.

U izjavi za javnost istakao je da za vrijeme rata nije kročio na teritoriju BiH, niti je učestvovao u bilo kakvim ratnim zločinima.

“Za razliku od mene, Šefik Džaferović je, kao što svi znaju, bio načelnik Centra službi bezbjednosti Zenica u vrijeme kada su Srbima odsjecane glave od strane Odreda ‘El mudžahedin’ i Armije BiH u regionu Ozrena, počev od zločina u Vozući, što je bila prva operacija prije Islamske države, u kojoj se brutalno i ritualno odsjecaju glave Srba i sve to se snima kamerama”, poručio je Dačić, a prenosi RT Vojvodine.

Dačić je rekao da su u svemu tome Džaferovićevi i Izetbegovićevi ljudi aktivno učestvovali “rukovođeni idejom stvaranja islamske države, iza čega i dalje stoje”.

“Po Džaferoviću, ako smo Srbima mogli bez kazne da odsjecamo glave, što im ne bismo odsjekli i dio teritorije”, rekao je Dačić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh