Politika

Govedarica: Dodik ponovo izdao – ovaj put u Mostaru

– Ili Dodik igra neku duplu igru sa HDZ-om ili on definitivno ne kontroliše svoje članstvo u Gradskoj organizaciji SNSD Mostar, poručio Govedarica.

Milorad Dodik - RAS Srbija

Iako je prilikom sporazuma o koaliciji srpskih stranaka u Mostaru “Ostajte ovde – zajedno za naš Mostar” lider SNSD-a Milorad Dodik eksplicitno rekao da SNSD neće praviti koaliciju sa HDZ-om u Mostaru, Dodik je izigrao dogovor i na rednom broju 5 Gradske liste HDZ-a za Mostar nalazi se Miljana Kovačević, Srpkinja iz mostarskog SNSD-a.

Danas se redakciji Istoka obratio veliki broj Srba iz Mostara razočarani potezom SNSD-a da se pogazi dogovor kada se pravila srpska koalicija za Mostar i kada je Milorad Dodik na internom sastanku sa predstavnicima SDS-a, a kasnije to isto javno potvrdio na pitanje novinara, rekao da neće praviti predizbornu koaliciju sa HDZ-om na predstojećim izborima u Mostaru.

To je otvorilo realnu mogućnost da Srbi dobiju iz prve ruke autentične političke predstavnike u Gradskom vijeću Mostara i uložen je značajan napor da se registruje što veći broj srpskih glasača.

Nakon objave HDZ-ove liste za Mostar postalo je jasno da je Milorad Dodik prevario Srbe u Mostaru i zabio im nož u leđa, jer se na rednom broju 5 liste nalazi istaknuti član SNSD-a Mostar Miljana Kovačević.

Pored Miljane Kovačević na rednom broju 9 se nalazi i Slađana Gotovac, Srpkinja koja je u zadnjem mandatu Gradskog vijeća bila zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostar, piše “RTVBN“.

Suočeni sa ogromnim nezadovoljstvom tamošnjih Srba SNSD sada plasira priču kako je Miljana Kovačević isključena iz SNSD-a, iako to još nije zvanično potvrđeno. To bi unekoliko umanjilo štetu koju je SNSD napravio srpskoj listi za Mostar, iako ostaje gorak ukus licemjerja i laži kada je u pitanju ova stranka.

Prema informacijama Istoka, iza cijele ove igre stoji generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović i njegova “desna ruka” u Mostaru bivši, kako navode, udbaš Mladen Krnjeušić.

Komentarišući izborne kombinatorike u Mostaru, član Predsjendištva SDS Vukota Govedarica kaže da je jako dobro upoznat šta je sve Gradski odbor SDS u Mostaru uradio da definiše politički ambijent kako bi poslije dugog perioda Srbi u Mostaru dobili svoje autentične izabrane predstavnike.

“Naravno,ne treba zaboraviti da je SDS imao više puta identično razumijevanje kada je u pitanju stpski nacionalni korpus u Srebrenici ali i u nekim drugim sredinama gdje nam nikada nije bio interes stranačke prirode već opšti nacionalni interes”, kazao je Govedarica i dodao:

– Ili Dodik igra neku duplu igru sa HDZ-om ili on definitivno ne kontroliše svoje članstvo u Gradskoj organizaciji SNSD Mostar.

Govedarica podsjeća da je Dodik znao više puta da kaže kako je u vladi NDH od 1941. do 1945. godine bilo Srba koji su izdavali srpski nacionalni interes.

“Ako je imao namjeru da nekoga iz protivničkog tabora etiketira na taj način a očigledno jeste onda po istom principu ako je dosledan trebao da zvanično pozove na takvu odgovornost mostarske Srbe koji su na listi HDZ-a našli svoje lične interese”, naveo je Govedarica.

“Očekujemo od Dodika da svoje članove koji su na listi njegovog velikog prijatelja Dragana Čovića isključi iz stranke ali i još jedan dio svog članstava koji su po mojim saznanjima stali iza ovakvog udara na srpsko stanovništvo koje se vratilo i organizovalo svoj moram priznati dosta težak život u dolini Neretve”, navodi Govedarica.

Prema njegovim riječima, bez obzira,kako god Dodik uradio,SDS će uraditi sve da sačuva jedinstveni nastup u Mostaru i poslije jednog dužeg vremena dobijemo dva srpska vijećnika u Mostaru koji bi na najodgovorniji način branili interese Srba u mostarskoj dolini.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh