Politika

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić čeka transplantaciju srca u Zagrebu

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić uskoro bi trebao na transplantaciju srca, zbog čega je posljednjih dana na konstantnim pretragama u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Zagreb.

Ljubo Bešlić - Vijesti.ba

Kako je potvrđeno za Klix” mostarskom gradonačelniku proteklih dana su rađene opsežne pretrage, a nalazi su mu sve lošiji i prema mišljenju liječnika jedino rješenje je transplantacija srca.

“Nalazi su mu sve lošiji i rade se pripreme da bi se vidjelo može li izdržati operaciju”, kazano je za Klix.ba.

Inače Bešlić je zbog hroničnih problema s kardivaskularnim sistemom više puta operativno tretiran, kako u Bosni i Hercegovini tako i u inostranstvu.

Aktuelni gradonačelnik najvećeg hercegovačkog grada rođen je prije 61 godinu, a na ovu funkciju je prvi put biran 2004. godine.

Nakon posljednjeg povratka sa liječenja iz Zagreba u Gradskoj vijećnici Mostara je kazao kako je pozicija gradonačelnika i rad bez Gradskog vijeća najveća kazna koju može netko dobiti i da je upravo to utjecalo na njegov zdravlje.

Izbori u Mostaru nakon 12 godina održat će se 20. decembra ove godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh