Politika

Dodik: Mostarski Srbi moraju glasati za Srbe, a ne za HDZ, SDA i SDP

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je održao sastanak sa predstavnicima srpskog naroda u Mostaru, te se nakon toga sastao sa liderom HDZ BiH Draganom Čovićem.

Milorad Dodik - Danas.rs

“Samo jedinstvo Srba Mostara može prekinuti diskriminaciju i stigmatizaciju srpskog naroda u ovom gradu. Na lokalnim izborima mostarski Srbi moraju glasati za Srbe, a ne za HDZ, SDA i SDP”, rekao je Dodik, piše N1.

Sastanku su prisustvovali predstavnici mostarskog SNSD-a i SDS-a, Izbornog štaba liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar”, te predstavnici Srpske pravoslavne crkve (SPC) iz Mostara.

Član Predsjedništva BiH je početkom jula, uoči usvajanja izmjena Izbornog zakona BiH u vezi sa Gradom Mostarom, okupio predstavnike srpskih stranaka i udruženja, te predstavnike SPC sa kojima je usaglasio stavove koje će srpski parlamentarci zastupati kada je u pitanju Mostar.

Tada je dogovoreno da Srbi u Mostaru na lokalnim izborima, koji će u ovom gradu biti održani nakon 12 godina, nastupe jedinstveno sa zajedničkom listom na kojoj će biti okupljeni predstavnici stranaka i udruženja, a iza koje će stati SNSD i SDS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh