Politika

Ramiz Salkić: “Svi pripadnici ARBiH trebaju imati ista prava na cijeloj teritoriji BiH”

Posjeti je prisustvovao manji broj osoba u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama nadležnih organa zbog širenja koronavirusa.

Posjeta branilaca Bosne i Hercegovine memorijalnim centrima Veljaci i Srebrenica-Potočari - Kabinet potpredsjednika RS

U organizaciji Koordinacionog odbora temeljnih boračkih organizacija (KO TBO) Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH) danas je upriličena tradicionalna posjeta branilaca Bosne i Hercegovine memorijalnim centrima Veljaci i Srebrenica-Potočari, gdje su odali počast nevino ubijenim žrtvama agresije.

Posjeti je prisustvovao manji broj osoba u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama nadležnih organa zbog širenja koronavirusa.

Najprije je upriličena posjeta Memorijalnom centru Veljaci, gdje je do sada ukopano 306 žrtava iz Bratunca koje su ubijene tokom agresije i ‘etničkog čišćenja’ Bošnjaka 1992. godine. Potom, delegacija je posjetila Memorijalni centar Potočari, gdje su do sada ukopane 6.652 žrtve genocida.

Posjeti je prisustvovao i potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić, koji je istakao da svi pripadnici i sve boračke kategorije proistekle iz Armije RBiH moraju imati ista prava na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Zahvaljujem Koordinaciji boračkih organizacija Armije RBiH što svake godine organizuju posjetu našim memorijalnim centrima i našim šehidima. Svi smo mi bili pripadnici jedne Armije i u tom smislu trebamo svi pripadnici i sve kategorije, imati ista prava na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine – kazao je Salkić.

Ocijenio je neprihvatljivim da bilo koji pripadnik Armije RBiH, iz bilo koje kategorije, povratkom u ovaj dio BiH izgubi neko pravo ili privilegije, a koja je uživao do povratka, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Dodao je da se samo tako može graditi jedinstvena Bosnu i Hercegovinu.

Nažalost, još postoji ta razlika i ta nepravda u određenim privilegijama i primanjima, moj poziv je nadležnim ministarstvima da se to promijeni. Važno je da Koordinacija boračkih organizacija daje punu podršku u ovom pravcu i ja se nadam da će uskoro doći trenutak da samo zato što ste se vratili na svoje ognjište ne gubite neko pravo, jer ste i dalje demobilisani borac, ratni vojni invalid ili šehidska porodica Armije RBiH – kazao je Salkić, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh