Politika

OGLASIO SE KRIVOKAPIĆ, ODGOVORIO NA PITANJE DA LI ĆE POVUĆI PRIZNANJE KOSOVA: Sad je jasno U KOJEM SMJERU IDE NJEGOVA POLITIKA

Zdravko Krivokapić, nosilac liste “Za budućnost Crne Gore”, najjače od tri opozicione grupacije koje su osvojile više od 50 odsto mandata u budućem parlamentu Crne Gore, odgovorio je na nekoliko škakljivih pitanja, među kojima je i Kosovo.

Ipak, Krivokapić nije rekao ni da ni ne. Od obrazloženja nije pobjegao.

– Zasigurno znam da će Srbija vrlo racionalno i vrlo mudro riješiti taj problem, a mi ćemo to posmatrati, predlagati ono što je najbolje, a to je da život naših građana na Kosovu bude dostojanstven, da naše svetinje na Kosovu i Metohiji budu sačuvane i da stvorimo preduslove da se sve dešava u jednoj atmosferi poštovanja jer bez poverenja i uzajamnog poštovanja, jverujte, nigdje nije lako živjeti – rekao je Krivokapić za TV Prva.

Odgovarajući na pitanje da li će, ako dođe na vlast, opozicija povući priznanje Kosova, Krivokapić je rekao da je to “nešto što je narod jasno rekao, ali vlast uvijek ne sluša narod”.

Što se tiče situacije u Crnoj Gori, optimista je:

– Mislim da će to do kraja da bude sve kako treba, najvažnije je da je narod pobjedio, da je narod zadržao dostojanstvo, spokoj i, ono što je najvažnije, nije se desio nijedan incident, osim onaj u Nikšiću, gde je jedan momak naleteo na grupu koja je slavila pobedu opozicije. Srećom, to nije tako drastično kako se u prvi mah činilo, ali imamo dve velike povrede koje ne treba da budu ništa drugo do znak da vodimo računa jedni o drugima, da ovo nije trenutak kada treba da se i dalje sukobljavamo, nego da to bude pomirenje koje će prihvatiti svi građani i graditi ono što je najvažnije – bolju budućnost svih građana u Crnoj Gori bez obzira na veru, naciju ili bilo koji iskaz njihovog mišljenja – poručio je on.

Krivokapić je, govoreći o pojbedi na izborima, rekao da je ovo bilo prvo poluvrijeme:

– Ovo drugo poluvrijeme će, što se tiče političkih odnosa, biti malo teže jer političari uvek vole da trguju, a mislim da ovdje nema prostora za veliku trgovinu, ovde je samo prostor za veliki rad, za jedan preporod koji treba napraviti, a to sigurno teško mogu pojedinci iz političkih stranaka koji su prepoznati kao političari, to je jedino pošteno da radi ekspertska vlada,piše Republika.

Kako kaže, za to je neophodno da se napravi sistem koji više neće biti zavisan od jedne politike, jednog čovjeka, nego koji će raditi za dobrobit svih građana Crne Gore.

– Politička korupcija u Crnoj Gori bila je izražena i mi želimo da svu korupciju svedemo na nulu. To znači da nema monopola, nema diskrecije, da povećamo odgovornost, transparentnost i integritet, a sve ono što se do sada dešavalo, sa dokazanim elementima političke korupcije, ovog puta narod to sigurno neće dati bez obzira na to kako političari trgovali. Više ne može niko s narodom da trguje, ovdje je u pitanju interes naroda, a ne jedne partije ili pojedinca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh