Politika

Dodik, Cvijanović i Višković danas s Vučićem i Brnabić u Beogradu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Ana Brnabić sastaće se danas u Beogradu s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović i premijerom Radovanom Viškovićem, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Aleksandar Vučić i Milorad Dodik - Tanjug

Sastanak će biti održan u 10.00 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Srbije na Andrićevom vencu.

Očekuje se da će na ovom sastanku biti govora o dokumentu koji je Dodik uputio Vučiću a u kojem se “ukazuje na antidejtonsko ponašanje visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH”. Dodik je rekao da su na taj način željeli da pokažu “da zapadne zemlje imaju dvostruke aršine kada je riječ o pitanjima Republike Srpske i Kosova”.

Prema riječima Cvijanović, dokument ne tretira pitanje Kosova, ali tretira pitanje Republike Srpske.

“I ako negdje postoje određena rješenja koja se gledaju u paketu onda bi moglo da se kaže da su i ovo pitanja koja treba posmatrati u paketu”, kazala je Cvijanović.

Ovaj potez izazvao je burne reakcije političara i javnosti u BiH, prenosi N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh