Politika

Anel Kljako: “Usaglasili smo principe, očekujemo pobjedu na izborima u Mostaru”

Mostarski ogranci SDA, SBB-a, DF-a, SBiH i BPS usaglasili su danas zajedničku platformu za nastup na predstojećim lokalnim izborima u gradu na Neretvi.

Anel Kljako - Arhiv

Drugi zajednički sastanak predstavnika ovih pet političkih stranaka protekao je u konstruktivnom razgovoru, a poziv da se priključe upućen je i ostalim političkim opcijama kojima su prihvatljivi usaglašeni principi.

Predsjednik Kantonalnog odbora SBB-a u Mostaru Anel Kljako, u razgovoru za “Avaz” ističe da su on i njegova stranka izuzetno zadovoljni postignutim sporazumom:

Danas smo usaglasili principe koji će biti vodilja koalicije za grad Mostar. Mogu reći da se radi o 19, 20 principa. Govori se o lokalnim politikama, politikama stabilnosti, politikama progresa, principima na kojima se treba zasnivati buduće djelovanje koalicije koja će imati svoje predstavnike u gradskom vijeću Grada Mostara.

Kljako je istakao da očekuje pobjedu ove koalicije na predstojećim izborima u Mostaru:

Mi vjerujemo da će ova koalicija biti pobjednik u Mostaru. Rezultati izbora iz 2018. godine nam govore da sigurno možemo računati na veliku većinu u vijeću. Očekujemo sigurno veliku podršku dijaspore u ovom procesu.

Naglašava kako je došlo vrijeme da se novim mladim licima da šansa u Mostaru.

Ono što bismo mi voljeli kao SBB jeste da na listama ponudimo novi koncept mladih obrazovanih kadrova koji se mogu uhvatiti u koštac s brojnim problemima, s obzirom da Mostar već dvanaest godina nema izbora.

Kljako je naveo da je ostalo još samo da se riješe neki tehnički detalji, što će se desiti na sastanku narednog petka, nakon čega se može očekivati da se sporazum i zvanično potpiše.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh