Politika

Čestitka potpredsjednice FBiH u povodu Nove 1442. hidžretske godine

“Neka Nova hidžretska godina bude godina mira, tolerancije, saradnje i prosperiteta za sve muslimane u Bosni i Hercegovini i svijetu.”

Melika Mahmutbegović - NAP.ba

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović u povodu nastupajuće Nove 1442. hidžretske godine uputila je čestitku svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini i svijetu, uz želju da Novu godinu obilježe svečano, na tradicionalan način, u krugu svojih porodica, prijatelja i komšija, u dobrom zdravlju, uz mnogo radosti, te porodične i lične sreće.

Neka Nova hidžretska godina bude godina mira, tolerancije, saradnje i prosperiteta za sve muslimane u Bosni i Hercegovini i svijetu. Hidžra predstavlja žrtvovanje i kao takva je bila jedan od prelomnih trenutaka u historiji islama. Žrtvovanje se, u ovom našem današnjem vremenu iskazuje i dokazuje i odnosom prema državi Bosni i Hercegovini, ostankom u domovini, odnosom prema domaćoj proizvodnji i proizvodima i, jednostavno prema svemu što predstavlja i asocira na našu jedinu domovinu, državu Bosnu i Hercegovinu. Po prvi put, u našoj hiljadugodišnjoj historiji smo u našoj vjeri i na našoj zajedničkoj zemlji i to moramo odlučno i beskompromisno čuvati i ne dopustiti da taj zavjet ičim bude ugrožen i oskrnavljen – navodi se u čestitki potpredsjednice FBiH, prenosi “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh