Politika

KOALICIJA DF – GS PREDALA LISTE ZA LOKALNE IZBORE 2020

Danas je delegacija Demokratske fronte i Građanskog saveza ( Hamed Hodžić, direktor DF-a, Mirsad Duratović, član Predsjedništva DF-a i Muhamed Fazlagić ,predsjednik GS-a je predala liste za predstojeće lokalne izbore.

KOALICIJA DF – GS / PR - Haber.ba

Demokratska fronta izlazi u 67 općina na izbore za općinska vijeća i načelnike/gradonačelnike.

Od toga u 12 općina i gradova u koaliciji sa Građanskim savezom. (Bihać, Zvornik, Zenica, Srebrenica, Ilijaš, Ilidža, Novi Grad Sarajevo, Vogošća, Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo i Trnovo (FBiH) .

U Prijedoru izlazimo unutar koalicije Pokret za Prijedor, u Prozor-Rami unutar lokalne koalicije.

U ostalim općinama/gradovima (53) Demokratska fronta nastupa samostalno.

Ukupno na listama je preko 1200 kandidata/kandidatkinja.

Demokratska fronta će imati i 13 kandidata/kandidatkinja za načelnike/gradonačelnike, što samostalno, što u koalicijama, i to u slijedećim općinama/gradovima: Cazin (DF), Bihać(DF-GS), Lukavac (DF-SD), Tuzla (DF-SD), Kakanj(DF), Donji Vakuf(DF), Kreševo(DF), Novi Grad Sarajevo (DF-GS), Novo Sarajevo(DF-GS),Vogošća (DF) Centar-Sarajevo (DF-GS), Stari Grad (DF-GS) i Istočno Sarajevo(DF).

Imena kandidata/kandidatkinja za načelnike/načelnice i gradonačelnike/gradonačelnice, kao i nositelje lista za općinska vijeća objavićemo sutra.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh