Politika

Sanela Prašović-Gadžo kandidatkinja SBB-a za načelnicu Novog Grada: Očekujem pobjedu

Sanela Prašović-Gadžo će biti kandidatkinja Saveza za bolju budućnost (SBB) za načelnicu Općine Novi Grad Sarajevo

Sanela Prašović Gadžo - Depo.ba

Za “Klix” je istakla svoja očekivanja na lokalnim izborima.

Prašović-Gadžo nam je potvrdila da je na današnjoj sjednici Predsjedništva SBB-a odlučeno da bude kandidatkinja. Pitali smo je da li smatra da može biti dostojan politički protivnik aktuelnom načelniku ove lokalne zajednice Semiru Efendiću iz Stranke demokratske akcije (SDA).

“Ne znam da li Semir Efendić može biti dostojan protukandidat meni. Morate znati da cijeli svoj život, od rođenja do danas, živim u Općini Novi Grad. Apsolutno poznajem sve probleme i nedostatke, ali i naravno prednosti tog dijela Sarajeva. Apsolutno očekujem odličan rezultat i pobjedu. Raduje me što sam, čini mi se, jedina žena kao predloženi kandidat za načelnicu u Kantonu Sarajevo”, kazala je Prašović-Gadžo za Klix.ba.

Ona je na posljednjim Općim izborima izabrana za zastupnicu u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, a odnedavno je i generalna sekretarka SBB-a.

“Četvorka”- Narod i pravda (NiP), Socijaldemokratska partija (SDP), Naša stranka (NS) i Nezavisna bosanskohercegovačka lista (NBL) će kandidovati Adnana Delića za načelnika Novog Grada. Da li će Semir Efendić treći put biti kandidovan za načelnika iz SDA, trebalo bi biti poznato nakon današnje sjednice Predsjedništva ove stranke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh