Politika

Kao poslanik sa platom od 2580 KM nisam mogao da dignem kredit da kupim šporet

S obzirom da kredit nije dobio, on je upitao ministarku finansija Republike Srpske Zoru Vidović da li i njegov šporet može da uđe u aranžman i kredit MMF

Nebojša Vukanović - Srpskainfo.com

Narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Nebojša Vukanović, je na sjednici NSRS tražio pomoć kako bi mogao da kupi šporet, jer mu, kako kaže, banka nije odobrila kredit.

Vukanović je, govoreći o zaduženjima i pomoći privredi, na slikovitom primjeru objašnjavao šta sve banka traži da bi mu dala kredit, kako bi novac uložio u novi sistem grijanja u svojoj kući.

– Bili su iz banke, sve mi pregledali. Ja kao poslanik sa platom od 2.580 KM, koji sam donio sve papire koje su tražili, nisam mogao da dignem kredi i kupim peć na pelet. Nesretne li skupštine kad ja kao poslanik nisam mogao da kupim peć od 2.500 KM – rekao je Vukanović.

On je rekao da je ovo primjer šta sve banke traže od građana da bi im odobrile kredit, dok ih Vlada, dobija vrlo lako.”

S obzirom da kredit nije dobio, on je upitao ministarku finansija Republike Srpske Zoru Vidović da li i njegov šporet može da uđe u aranžman i kredit MMF.

– Kada ste tako uspješni u tim pregovorima, molim Vas pitajte može li jedan poslanik da kupi šporet. Potpisaću trajni nalog da se to odbija od plate u NSRS, kako bih i ja imao neke koristi od Evropske unije – rekao je Vukanović kroz smijeh.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh