Politika

Ručao sa Novalićem: Željko Komšić dva puta bio u karantinu, sada ide na treće testiranje

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić najavio je da će opet pristupiti testiranju na koronavirus.

Komšić i Novalić na zajedničkom ručku - Depo.ba

Nakon što su se u javnosti pojavile informacije da je bio u kontaktu s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem, koji je pozitivan na koronavirus, postavilo se pitanje zdravstvenog stanja člana Predsjedništva BiH.

– Kao i u ranijim slučajevima, ispoštovat ću procedure, i opet pristupiti testiranju. Nemoguće se ne izložiti riziku ako se krećete – kazao je Komšić.

Kako je objavio “Depo“, Komšić i Novalić su u subotu 11. jula, nakon komemoracije i dženaze u Srebrenici, našli se na zajedničkom ručku u restoranu Rumeni kod Kladnja.

Komšić je već dva puta bio u karantinu. Prvi put u martu, nakon povratka iz višednevne posjete Kanadi, gdje se sastao sa premijerom Kanade Justinom Trudeauom i njegovom suprugom, koja je bila pozitivna na koronavirus.

Nakon posjete Živinicama, krajem juna Komšić je također morao u 14- dnevni karantin. U Živinicama je imao sastanak sa predsjedavajućim Gradskog vijeća Živinica Nailom Jusićem, za koga je poslije toga utvrđeno da je zaražen virusom korona.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh