Politika

Članovi Predsjedništva BiH u Njemačkoj ambasadi na večeri

U sarajevskoj rezidenciji njemačke ambasadorice u BiH večeras je upriličena svečana večera povodom njemačkog preuzimanja predsjedavanja Evropskom unijom.

Članovi Predsjedništva BiH u Njemačkoj ambasadi na večeri - Hayat.ba

Domaćin večere je bila ambasadorica Margret Uebber, a u rezidenciji su između ostalog prisustvovali i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, Milorad Dodik i Željko Komšić.

Nakon večere članovi Predsjedništva nisu davali izjave, a iz rezidencije su izašli s poklonima u rukama te pod pratnjom napustili sarajevsko naselje Kovači.

Pored njih svečanom prijemu su nazočili i drugi predstavnici diplomatskog kora i institucija BiH.

Njemačka je danas 13. put preuzela rotirajuće šestomjesečno predsjedavanje Evropskom unijom. “Zajedno za oporavak Evrope” je moto njemačkog predsjedavanja Vijećem EU koje počinje 1. jula 2020. godinu.

U ovoj ulozi želimo raditi na snažnoj i inovativnoj Evropi do kraja 2020. godine. Okvir za to nije jednostavan jer je pandemija Covid-19 u osnovi izmijenila naše viđenje predsjedavanja Vijećem.
Prevazilaženje pandemije ostat će ključni izazov s kojim se možemo uspješno suočiti samo ako radimo pragmatično i u duhu saradnje u EU i na međunarodnom nivou
“, poručila je danas u svom blogu, između ostalog, ambasadorica Uebber, prenose “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh