Politika

Počeo sastanak delegacija EU, HDZ-a i SDA

U zgradi Vlade Federacije BiH u Mostaru počeo sastanak delegacija Evropske unije, HDZ-a BiH i SDA, na temu izbornih pravila za Mostar. Delegacije predvode Johan Satler i predsjednici stranaka Dragan Čović i Bakir Izetbegović, a prisustvuju i Visoki predstavnik Valentin Inzko, te ambasadori SAD-a i Velike Britanije u BiH. Očekuje se da se uskoro potpiše sporazum koji će voditi ka održavanju lokalnih izbora u ovom gradu.

Sastanak, Mostar / PR - Haber.ba

Grad Mostar nakon odluke Ustavnog suda o nejednakoj vrijednosti glasa birača u ovoj izbornoj jednici od 2008. godine nema lokalne izbore. Aktualno vodstvo Grada odavno je u tehničkom mandatu, a Gradsko vijeće ne postoji od 2012. godine kada je istekao mandat prethodnom.

Sastanak. Mostar / PR – Haber.ba

Sud za ljudska prava u Strasbourgu presudio da se lokalni izbori što je moguće prije moraju održati u Mostaru, a u slučaju izostanka dogovora predviđeno je nametanje pravila.

Sastanak, Mostar / PR – Haber.ba

Sastanak, Mostar / PR – Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh