Politika

Željko Komšić: “Nema ukidanja Vijeća naroda RS bez ukidanja Doma naroda FBiH”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prokomentarisao je pozive na ukidanje Vijeća naroda u Republici Srpskoj.

Željko Komšić - Avaz.ba

Jasno je da od toga nema ništa. Međutim, ako ćemo se voditi logikom izmjene karaktera drugog entitetskog doba, onda nema razloga da ne ukineno Dom naroda u FBiH. Postojeći Dom naroda u FBiH ima nesrazmjerno veće ovlasti nego Vijeće naroda u RS-u“, rekao je Komšić i dodao:

Smatram da u postojećim okolnostima, gdje imamo dva entiteta, nije dopustivo nikakvo ukidanje pariteta u načinu funkcioniranja entitetskih vlasti, iako, ponavljam Dom naroda FBiH ima puno veće ovlasti nego Vijeće naroda RS, pa kladionice ili slično se proglašavaju vitalnim entitetskim interesom“.

Komšić zaključuje da prema tome ne može biti nikakvih razgovora o ukidanju Vijeća naroda u RS bez prethodnog ukidanja ovakvog Doma naroda u FBiH, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh