Politika

Bakir Izetbegović o Mostaru, Izbornom zakonu, imenovanjima, Tužilaštvu

Lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je da je u pregovorima sa HDZ-om oko novog statuta Mostara ostao da se riješi jedan limit kod tzv. duplog potpisa.

Bakir Izetbegović - BHRT.ba

– Po pitanju izmjena Izbornog zakona imamo etnički princip za koji je zainteresiran HDZ i građanski kojeg zastupamo mi i DF i tako da će se morati napraviti balans, rekao je Izetbegović.

Dodao je da je razgovarao sa Željkom Komšićem i da SDA neće ništa raditi što bi pokvarilo odnos. Rekao je i da će trebati godina dana da se ovo riješi.

Kada je riječ o imenovanju nove Vlade FBiH on je naveo da HDZ ne želi DF u toj priči, ali da će SDA insistirati da i DF uđe u Vladu i dodao da DF već polako ulazi u druge strukture na nivou FBiH

Govorio je i o osporavanju imenovanja Selme Cikotića za novog ministra sigurnosti BiH, kazavši da je SDA za to da se dođe do svih nedostajućih imenovanja na na nivou države, uključujući i onog na čelu Ministarstva sigurnosti BiH.

– Neke ćemo paritete dati. Ali neće ići ako se sve ne dogovori, rekao je.

Komentirao je i aferu “Respiratori”.

– Tužilaštvo BiH ovakvu stvar zbog Dodika nikada ne bi uradio premijeru RS-a. U FBiH se hapsi premijer, i zadržavaju ga tri dana u jednoj košulji, a zaobilaze se druge odgovorne osobe. Sve rade Bošnjacima. U RS-u imamo afere na pomolu i ništa se ne poduzima, kaže Izetbegović, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh