Politika

“Raspravom o Rezoluciji pokušavaju se prikriti afere u Republici Srpskoj”

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović izjavio je danas da je posebna sjednica Narodne skupštine RS-a sazvana s ciljem da se prikriju brojne afere u RS, poput kupovine pokretne bolnice.

Branislav Borenović - PDP.rs.BA

Naglasio je da je Rezolucija o poštivanju žrtava fašističkih režima i pokreta konkretan parlamentarni akt u bh. institucijama koji po prvi put osuđuje održavanje blajburške mise, pokušaj revitalizacije i revizije ustaškog režima i pokušaj veličanja ustaških zločina.

“To je dokument kojim se jasno i nedvosmisleno osuđuje užasni ustaški režim tokom Drugog svjetskog rata i postojanja NDH”, rekao je Borenović u obraćanju na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a, prenosi “Fena”.

Od izuzetne važnosti je, kaže, što se Rezolucijom koja je usvojena 20. maja u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, došlo do zvanične osude zločina koje je vršila NDH prema Srbima, ali i drugim narodima koji su bili žrtve ustaškog zločinačkog režima.

“Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je pokazao snagu da osudi ovu misu i sramno veličanje takozvanih blajburških žrtava. Ali začuđujuće je, neshvatljivo, nerazumljivo da zajedno sa zagovornicima blajburške mise – HDZ, jedino je dio SNSD-a bio protiv Rezolucije. I sramno je”, dodao je lider PDP-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh