Politika

“Bosna i Hercegovina tada nije ni postojala kao ni Bošnjaci koji postoje tek od 1993. godine”

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, rekao je da Rezolucija o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta podvala od strane političkog Sarajeva kako bi saopštio već ranije pripremljene svoje istine i da ponizi srpske žrtve.

Milorad Dodik - ATVBL.com

Uvidom u Rezoluciju može se vidjeti da se ona otklanja od zločina i radi se o dokumentu koji počiva na potpunom revizionizmu.

“Kada čitate naslov vidite kolika je to podvala. To je isto ono što su komunisti pisali na spomenicima gdje je stradalo desetine hiljada Srba. Od tih komunističkih floskula se otišlo dalje i Rezolucija ima za cilj da omalovaži sva stradanja Srba u drugom svjetskom ratu”, rekao je Dodik obraćajući se na četrnaestoj posbenoj sjednici Narodne skupštine RS, prenose “Nezavisne“.

Dodik je rekao da se u dokumentu uopšte ne navodi genocid nad Srbima od strane NDH, te da je cilj da se upravo to stavi sa strane i kasnije o tome ne razgovara.

Takođe, naglasio je da se sada može očekivati, a to najavljuje i visoki predstavnik u BiH, da se otvori priča i traži usvajanje zakona o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

“U Rezoluciji je neko namjerno izostavio holokaust. Radi se o neznanju ili podvali i manipulaciji”, rekao je Dodik dodajući da je podvala i to što Bosna i Hercegovina tada nije ni postojala kao ni Bošnjaci koji postoje tek od 1993. godine.

I Dodik je istakao da Rezolucija treba da bude odbačena jer predstavlja pokušaj revizije istorije.

Kada je riječ o jasenovačkoj građi, Dodik je rekao da je urađen dobar posao prebacivanjem te građe u Muzej holokausta gdje je ona sređena, a na taj način je omogućeno da se internacionalizuje.

U Banjaluci se održava posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta, koju je usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh