Politika

SDP: Postojanje ovakve SDA je ključni adut neprijatelja države BiH

SDP BiH uputio je reakciju na istupe SDA i DF-a povodom privođenja Fadila Novalića, Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića.

SDP BiH - N1

“Potaknuti medijskim istupima rukovodstva SDA, DF-a, u kojima se privedeni u aferi ‘Respirator’ skoro pa proglase bošnjačkim mučenicima, bezuslovno se i neutemeljeno insistira na njihovom puštanju na slobodu, a dešavanja se čak porede sa predratnom aferom Agrokomerc, moramo naglasiti nekoliko činjenica”, navode iz SDP-a.

Dodaju da podsjećaju SDA i DF da su, pored ostalih, Pozderci vodili Bosnu i Hercegovinu na vrhuncu njenog razvoja i napretka.

“Sve ono dobro što su za ovu zemlju učinili Pozderci sa svojim saradnicima, SDA bratija, unatoč svesrdnom trudu, ne može raskrčmiti i prokockati. Jednako je važno istaknuti da u društvu sa Pozdercima nikad nisu mogli biti ni ratni zločinci, ni profiteri na narodnoj nesreći, a u to društvo ih sigurno neće smjestiti ni SDA-ovi frontalni portparoli”, saopćili su iz SDP-a.

Ističu da su SDA i DF “višegodišnji koalicioni partneri Laburističke stranke u vlasništvu osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića”.

“Centralna figura afere Agrokomerc bio je Fikret Abdić, tadašnji privrednik, nakon toga presuđeni ratni zločinac, a onda koalicioni partner SDA i DF i to nikakvi spinovi u njihovoj režiji ne mogu promijeniti, niti izbrisati.
Naše reagiranje je upravo da ukažemo kako ne postoji opravdanje koje bi moglo dati pravo SDA i DF da manipuliraju imenom i ugledom porodice Pozderac i koriste njihovo časno naslijeđe za vlastitu promociju. O DF-ovom predizbornom pozivanju na čast i obraz već su ispričani mnogobrojni vicevi, pa se tom temom posebno ne namjeravamo dalje baviti”, stoji u reakciji.
Pozvali su ih da prestanu s “manipuliranjem antifašističkog naslijeđa čestitih familija, od Pozderaca pa nadalje, samo da bi pokušali amnestirati aferu zvanu SDA, koja Bosnu i Hercegovinu trese već preko dvadeset godina”.

Navode da ništa manje razorni po državu Bosnu i Hercegovinu i njene institucije nisu ni njihovi partneri iz SNSD i HDZ, s kojima su formirali vlast.

“Nažalost, postojanje ovakve SDA, njihova interesna politika, korupcija i kriminal nametnuta kao matrica ponašanja, jedan je od ključnih aduta vanjskih i unutrašnjih neprijatelja Bosne i Hercegovine u provođenju antidržavnog nauma”, ističu iz SDP-a, prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh