Politika

Dodik i Mićić: Zajedno na izbore

Sastanak rukovodstva SNSD i SDSS, koje predvode predsjednici tih stranaka Milorad Dodik i Mićo Mićić održan je danas u Banjaluci.

Mićo Mićić - Srna

Predsjednik SNSD-a je izjavio da će predsjednik SDSS-a Mićo Mićić biti zajednički kandidat te dvije stranke za gradonačelnika Bijeljine.

“Glavni elementi sporazuma su projekti koje želimo da rješavamo. Mislim da je ta potreba da se realizuju projekti od interesa za Republiku Srpsku i za samu Semberiju, odnosno Bijeljinu. Epicentar je izgradnja autoputa, izgradnja nasipa i mnogi projekti predviđeni ovim sporazumom biće predmet i suština našeg okupljanja. Vjerujemo da SNSD i partija gospodina Mičića može da obezbijedi značajnu pažnju ljudi s područja grada Bijeljine i da to manifestujemo na najbolji načlin, a to je izborom na lokalnom nivou. A onda smo dogovarali da zajedno djelujemo i što se tiče pojedinačnih funkcija na nivo Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine”, rekao je Dodik i dodao da vjeruje da počinju jednu uspješnu saradnju.

Kako je kazao, mišljenja je da će za nekoliko godina njihovog zajedničkog djelovanja, preporoditi infrastrukturno Bijeljinu kada izgrade autoput i riješe još neke infrastrukturne probleme.

Mićić je izrazio zadovoljstvo što su potpisali sporazum. Sporazum od kojeg, kako je rekao, najviše koristi će da imaju građani Bijeljine i grad Bijeljina.

“Potpuno sam siguran da naše dvije političke partije i svi oni koji žele da budu sa nama u vlasti, a pozvat ćemo ih sve, da možemo zajedničkim snagama realizovati sve one projekte o kojima smo pričali i napraviti bolji ambijent grada Bijeljinje koji je do sada išao u nekom normalnom pravcu”, naveo je Mićić.

Istaknuo je i da je potpuno siguran da “bez kompletnog jedinstva i podrške republičke i državne vlasti ne mogu se uraditi projekti kao što su autoput, zaštita grada Bijeljine od poplava, drnskog nasipa, nove autobuske stanice, nove željezničke stanice i niz projekata koji su na prvoj stranici ovog sporazuma.”

Međutim, kako je rekao, “nije to jedino”.

“Mi hoćemo zajedničkim snagama da napravimo jedinstvo i da napravimo jedan kapacitet gdje će se čuvati interes Republike Srpske i grada Bijeljine. Dosta nam je svađa i podjela, zato sam rekao, pozvat ćemo sve političke stranke da naprave bolju budućnost, prvo u Bijeljini, pa onda ćemo razmišljati da se to prenese na čitavu Republiku Srpsku”, kazao je Mićić, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh