Politika

SDA: “Dodikove ucjene oko izbora su nedopustivo miješanje u rad Suda BiH”

Nedopustiv pritisak i uplitanje u rad pravosuđa..

SDA - BHRT.ba

Ucjena predsjednika SNSD-a Milorada Dodika po kojoj Sud Bosne i Hercegovine treba da ospori izbor novih članova Centralne izborne komisije, pa će tek onda Vijeće ministara osigurati novac za provođenje izbora, predstavlja nedopustiv pritisak i uplitanje u rad pravosuđa, poručili su iz SDA.

Iz ove stranke navode da je izbor novih članova Centralne izborne komisije proveden u skladu sa jasnim odredbama Izbornog zakona, a sve žalbe treba da razmatra Sud Bosne i Hercegovine bez ikakvih političkih pritisaka i uplitanja.

“Zakonska obaveza Vijeća ministara je da, petnaest dana nakon raspisivanja izbora, osigura sredstva za pripremu i provođenje izbora, neovisno o tome kakva će odluka Suda BiH biti po pitanju izbora članova CIK-a. Pozivamo predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltiju da provede svoju zakonsku obavezu, osigura novac za izbore i omogući blagovremeno provođenje potrebnih priprema za održavanje izbora”, saopćeno je iz SDA.

Svako drugo postupanje, ističu, predstavlja grubo kršenje zakona i potkopavanje demokratskog procesa u Bosni i Hercegovini, za što će svako ko to bude činio nositi punu odgovornost, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh