Politika

Lovrinović: “SDA stvara anarhiju”; Zvizdić: “Bošnjaci se napadaju ma o čemu da je rasprava”

“Čim se bliže izbori počinje priča o ugroženosti. A Bošnjaci su najugroženiji od SDA i Hrvati od HDZ-a. A, neće se zaboraviti afere Čušević, Solak i ostale”, rekao je Helez

Nikola Lovrinović - N1info.com

Nikola Lovirnović, zastupnik HDZ-a tokom sjednice Predsatvničkog doma PSBiH prozvao je SDA da kažu otvoreno da ako ne žele biti s ovom parlamentarnom većinom to kažu jasno i glasno.

“Stalno se bave potporama inicijativa koje nudi opozicija. Prozivaju nas kočničarima, kolege dajte se odlučite ako smo parlamentarna većina da se dogovorimo. Ako ne možemo ne moramo ga ni iznositi pred Parlament.

Naduravamo se ovdje ko je za BiH ko nije. Meni se kolege čine da vi sve u ovoj državi činite da uvedete anarhiju. Svi oni kojima s kojima ste tikve sadili kao što je Stranka za BiH znamo kako završi. Meni je više dosta. Ako nećete raspustimo parlamentarnu većinu, nemojmo se lagati.

Kolege iz oporbe nek predlažu to je njihovo pravo. Ja govorim o većini koja šest godina stvara neuralgiju. Ovdje se više ne zna ni ko pije ni plaća. Govorim u svoje lično ime, ne u ime Kluba HDZ. Ovo je prevršilo svaku mjeru. Pozivam vas da budemo parlamentrana većina ako to možemo“, kazao je Lovrinović, piše “Fokus“.

Ovu reakciju izazvao je prijedlog dopredsjedavajućeg Doma Denisa Zvizdića (SDA) o dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost razmatra po hitnom zakonodavnom postupku.

On zamjera Zvizdiću što se na niovu koalicije ovo nije dogovorilo.

Adil Osmanović (SDA) kazao je da oni jesu dio većine, ali da je prošlo 100 dana od formiranja Vijeća ministara i da ne mogu čekati više.

“Mi bismo voljeli da je ovo došlo od resornog ministarstva, ali nije. Mi radimo s kim možemo. Nedopustivo je da u ovakoj sitauciji nemamo ikakve inicijative od ministara. Mi podržavamo svaku inicijativu koja dolazi ili od pozicije ili opozicije”, kazao je Zvizdić.

Denis Zvizdić (SDA) kazao je da postoji tendencija da se napadaju Bošnjaci ma o čemu da je rasprava.

“Ne može se bez Bošnjaka kao političkog faktora ništa više raditi kao što je ranije bilo. SDA je dio stabilne većine ali za projekte koji znače jačanje države”, kazao je Zvizdić.

Zukan Helez (SDP) istakao je da je nedopustivo da Zvizdić izjednačava s Bošnjcima.

“Posebno ste me vi iznenadili. Bošnjaci su daleko više od SDA. Sve afere rade pojedinci, a ne narod”, kazao je Helez, dodajući da afera Solak neće biti zaboravljena.

“Čim se bliže izbori počinje priča o ugroženosti. A Bošnjaci su najugroženiji od SDA i Hrvati od HDZ-a. A, neće se zaboraviti afere Čušević, Solak i ostale”, dodao je Helez.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh