Politika

Nakon žestoke rasprave, Miloš Lučić imenovan za ministra u Vijeću ministara

Predstavnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine podržao je danas imenovanje Miloša Lučića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH.

Milos Lučić - Fokus.ba

Glasanju je prethodila žučna rasprava o kandidatu kao i odnosima u vladajućoj većini. Najviše govora bilo je u stručnoj spremi kandidata.

Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH na jučerašnjoj sjednici dala preporuku Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za potvrđivanje Odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o imenovanju Miloša Lučića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH

Komisija je dala preporuku Predstavničkom domu PSBiH i za potvrđivanje Odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o imenovanju Nedeljka Jovića na poziciju zamjenika ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH.

Lučić, inače DNS-ov kandidat za ministra za ljudska prava, odgovarao je jučer pred Komisijom za pripremu izbora Vijeća ministara. U njegovoj biografiji se navodi da je srednju školu pohađao pet godina, a kao obrazloženje je kazao da je imao problema sa profesorom. Zbog toga je ponavljao četvrti razred srednje škole, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh