Politika

Borenović u odbrani BiH: “Pojedini predstavnici EU podržavaju Dodikovo antievropsko djelovanje”

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović uputio je pismo predsjedniku Evropske narodne partije Donaldu Tusku u kojem se žali na, kako je naveo, antievropsko djelovanje srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

Bransilav Borenović - Dosije.ba

U pismu, koji je u posjedu agencije “Srna”, Borenović je naveo da Dodik, kako kaže, “nastavlja da potcjenjuje EU i evropske vrijednosti”.

Borenović je naveo da su “sve proevropske snage u Republici Srpskoj i BiH toliko zabrinute da će se desiti geopolitički preokret ovog područja, što bi nanijelo štetu evropskim ambicijama u vezi sa regionom kao i samim geopolitičkim i sigurnosnim interesima same EU”.

“U svjetlu gore navedenog, zamolio bih vas da jasno i konkretno zauzmete stav koji se tiče gospodina Dodika. Takođe, želim da naglasim da određeni predstavnici Evropske delegacije u BiH su popustljivi i da podržavaju gospodina Dodika kao i njegovo antievropsko djelovanje”, požalio se Borenović predsjedniku Evropske narodne partije Donaldu Tusku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh