Politika

SDA: “Parlament BiH da počne s radom, VM da ubrza usvajanje budžeta”

U Sarajevu je danas zasjedao Kolegij SDA. Na sjednici su usvojena tri zaključka.

SDA - BHRT.ba

Iz SDA su pozdravili ohrabrujuće rezultate u sprečavanju širenja koronavirusa zahvaljujući pravovremenim i sistematičnim zdravstveno-sigurnosnim mjerama koje su poduzele nadležne institucije u Bosni i Hercegovini.

Zahvaljujemo građanima na poštivanju propisanih mjera. Podržavamo najavu Kriznog štaba F BiH da se razmotri postupno i opravdano ublažavanje propisanih mjera, navode iz SDA.

SDA zahtijeva da predsjedavajući oba doma Parlamentarne skupštine BiH osiguraju redovno zasjedanje i rad kako bi se rješavala nagomilana pitanja iz nadležnosti parlamentarne skupštine.

Parlamentarna skupština BiH ima prostorne i sve druge uslove za održavanje sjednica uz poštivanje svih propisanih mjera, navode iz SDA.

U trećem zaključku SDA je pozvala Vijeće ministara BiH da se ubrza izrada prijedloga i usvajanje budžeta Bosne i Hercegovine što je jedan od ključnih preduslova za raspisivanje i provođenje ovogodišnjih općinskih izbora, pišu “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh