Politika

Dragan Čović: “Bio sam navijač Veleža kada je dominirao, danas je Zrinjski u mom srcu”

Javnost je Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a i predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, mogla vidjeti u nešto drugačijem izdanju.

Dragan Čović - Twitter

Naime, ovaj bh. političar nalazi se u izolaciji nakon puta u Austriju i Hrvatsku, a posao obavlja iz svog doma. Fotografije njega u dresu Zrinskog, ali i sa svojim psom izazvale su mnogo reakcija.

Javnosti je poznato i to da je Dragan Čović nekada ranije bio navijač Veleža. Upitan da li ga možemo uskoro očekivati u dresu “Rođenih” – rekao je:

Dugo sam ja u sportu. I kada je Velež bio klub u Mostaru koji je dominirao ja sam bio navijač Veleža u mladim danima, zašto ne. Zrinjski je danas u mom srcu i ne treba nikoga to smetati, nego ohrabriti da sa obukao taj dres. Mogao sam obući neki drugi, a ja kada sam u prigodi obilazim sportska borilišta i događanja“, rekao je Čović, prenosi “N1“.

Čović je vlasnik i njemačkog ovčara, s kojim se mnogo druži posljednjih dana.

Svako jutro imam obavezu da ga istrčim, provozam pored sebe. Svako veče se na isti način poigram se s njim. Nije ni on zakinut, rekao bih. Imam sreću da sam u izolaciji 15 dana, neke navike koje sam pomalo odmakao od sebe – vratio sam u normalnu obiteljsku kolotečinu.

Ovo vrijeme svi možemo iskoristiti na sličan način – rekao je za “N1“, poručivši da iako je u izolaciji, prilagodio se ambijentu i da koristi tehnologiju za poslovne obaveze.

Čovićev odgovor na pitanje iz ovog priloga pogledajte na 23:00 minuti videa. Kompletan razgovor iz Dana uživo pogledajte u videu.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh