Politika

Dokaz da RS nema robnih rezervi: Javna nabavka 75 tona brašna

“Štab za vanredne situacije bh. entiteta RS zadužio je Ministarstvo trgovine i turizma RS da hitno nabavi 75 tona brašna za stanovništvo u 11 opština u RS i Federaciji BiH”.

Klasovo brašno - Twitter

Brašno će biti raspoređeno za Drvar i Bosanski Petrovac po 16 tona, Bosansko Grahovo osam tona, Glamoč 10 tona, Čajniče 15 tona, Кrupu na Uni četiri tone, Jezero tri tone, te za Кupres i Drinić po jedna tona, Istočni Mostar 0,75 tona i Istočni Drvar 0,25 tona.

Za raspodjelu brašna stanovništvu zaduženi su načelnici ovih opština i opštinski štabovi Civilne zaštite, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije RS, prenosi “Srna”.

Treba podsjetiti da je RS jedina koja nema robne rezerve i da je to preduzeće nakon kriminalnih radnji otišlo u stečaj, a da niko za to nije odgovarao, navodi “BN televizija“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh