Politika

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić u bolničkoj izolaciji nakon testiranja na koronavirus

Mićić se danas, zajedno sa suprugom, javio u epidemiološku ambulantu

Mićo Mićić - Srna

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić javio se u infektološku ambulantu, jer je bio u kontaktu s osobama kojima je potvrđen koronavirus, rekla je danas direktorica bijeljinske bolnice Milica Lovrić.

Mićić se danas, zajedno sa suprugom, javio u epidemiološku ambulantu, s namjerom da provjeri da li je pozitivan na Covid-19, jer je bio u kontaktu sa osobama koje su inficirane koronavirusom. Danas je, sa suprugom, testiran i nalazi se u bolničkoj izolaciji do dobijanja nalaza – rekla je Lovrić na konferenciji za novinare.

Na području Bijeljine pet osoba je sa potvrđenim Covidom-19, a sve su iz prvog klastera.

Od tih pet, tri osobe se nalaze u Domu učenika, jedna u kućnom karantinu sa maloljetnom djecom, a jedna osoba sa koornavirusom je u bolničkom karantinu i njihovo zdravstveno stanje je dobro.

Lovrić je dodala da se očekuje 13 rezultata nakon analize na koronavirus u Institutu za javno zdravstvo RS.

Na bijeljinskom području je pod higijensko-epidemiološkim nadzorom u kućnom karantinu ukupno 75 osoba, dok je pod nadzorom higijensko-epidemiloške službe 1.041 osoba, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh