Politika

Fahrudin Radončić: “Hitno smijeniti direktora JU Dom zdravlja KS”

Vidim i čujem mnogo argumentiranih primjedbi i zaista dramatičnih poziva građana, odnosno pacijenata i njihovih porodica.

Fahrudin Radončić - Vijesti.ba

Vidim i čujem mnogo argumentiranih primjedbi i zaista dramatičnih poziva građana, odnosno pacijenata i njihovih porodica, koji se žale na postupke pojedinih ljekara i osoblja u domovima zdravlja, poručio je danas Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, prenosi “N1“.

On je rekao da se nova Vlada KS dobro bori sa mnogim izazovima, ali mora pokazati sluh i odgovornost da odmah reagira i smijeni čelnog čovjeka ove institucije Mehmeda Kulića.

Svi menadžeri, ne samo u zdravstvu, koji su kapacitirani za uobičajene i rutinske situacije, moraju svoje pozicije odmah prepustiti onima koji su brži, energičniji, odgovorniji i etički svjesniji Hipokratove zakletve. Zato, kao predsjednik SBB-a i dio koalicije u Kantonu Sarajevo, zahtijevam da se dosadašnji direktor promptno zamijeni. Nema se vremena za gubljenje, ljudi umiru, a eskalacija pandemije, koja traži maksimalnu organizaciju i angažiranje zdravstvenih institucija, tek se očekuje. Svaki dan je u ovoj situaciji velik i nenadoknadiv!”, rekao je Radončić.

U BiH je dosad, korona virusom zaraženo više od 250 osoba. U Sarajevu je potvrđeno 13 slučajeva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh