Politika

Koronavirusom zaražena i zastupnica SNSD-a Snježana Novaković-Bursać

Zastupnica SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Snježana Novaković-Bursać pozitivna je na koronavirus, što je i sama potvrdila objavom na Facebooku.

Snježana Novaković-Bursać - Vijesti.ba

Ona je smještena izolatorij u Studentskom centru “Nikola Tesla”, a navela je kako se trenutno osjeća dobro, te da njena klinička slika najviše liči na blažu prehladu.

Kao što svi već znate, ‘studenjak’ je mjesto gdje se, radi zdrastvenog nadzora trenutno smještaju osobe koje su pozitivne na koronavirus. Da, dakle ja sam jedna od 100-tinjak osoba u Banjaluci kod kojih je potvrđeno da imaju virus koronu, ili jedna od nekoliko stotina hiljada takvih osoba u svijetu. U ovom trentuku ja se osjećam dobro, imam kliničku sliku koja najviše liči blažoj prehladi i nadam se da će tako i da ostane. Vjerujem da niko ne želi da dobije bolest, niti virus, ali eto…desi se. I to svakome može da se desi. To rijetko ko može da izabere – napisala je Novaković-Bursać.

Istakla je kako je virus, vjerovatno, dobila vršeći dužnosti za koje je izabrana…

Nisam ga birala, ali jesam ono što sam mogla – izabrala sam da ostanem kod kuće unazad 13 dana (od 14. marta) i zbog toga osjećam ipak neku vrstu mira jer mislim da svojim ponašanjem nisam ugrozila nikog drugog, posebno ne one koje trebamo naviše paziti – naše roditelje, prijatelje, rodbinu, sugrađane koji već imaju određene zdravstvene probleme, starije osobe… Kako sam u kućnoj izolaciji sam bila od 14.03., a simptome koji liče na prehladu sam dobila 23.03., dakle 9 dana nakon vjerovatnog kontakta, jako jako je bitno da svi u kućnoj izolaciji izdrže onih 14 dana, a i svi ostali koji baš ne moraju da se kreću. Ostanite u kući, molim Vas – napisala je Novaković-Bursać.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh