Politika

Dragan Čović se odrekao plaće, pozvao sve parlamentarce da učine isto

Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine pridružio se Bakiru Izetbegoviću i Nikoli Špiriću koji su se odrekli dijela plaće za pomoć najugroženijima koronavirusom u BiH.

Dragan Čović - Vijesti.ba

U vremenu kada se solidarnost intenzivno pokazuje ključnom stavkom društva, pozivam kolege iz #PSBiH na zajedničko djelovanje koje će omogućiti pružanje potpore onima kojima je pomoć u ovom trenutku najpotrebitija“, napisao je Čović.

On je pozvao sve parlamentarce da doniraju plaće za mjesec mart kako bi se sredstva usmjerila u dobrotvorne svrhe.

Ovim putem zahvaljujem kolegama Izetbegoviću i Špiriću na spremnosti da doniramo plaće za mjesec ožujak kako bi se prikupljena novčana sredstva usmjerila u dobrotvorne svrhe. Pozivamo sve ostale iz #PSBiH da učine isto“, napisao je Čović na Twitteru.

Podsjećamo, Bakir Izetbegović se odrekao dvije trećine plaće za pomoć najugroženijima, dok je to odmah iza njega učinio i Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh