Politika

Milorad Dodik: “Zaključci o neodlučivanju ne odnose se na pitanja u vezi koronavirusa”

Smatramo da bi bilo neodgovorno da ne odlučujemo po pitanjima vezano za koronavirus..

Milorad Dodik - Danas.rs

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik potvrdio je danas da ostaju pri zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske da predstavnici tog bh. entiteta ne učestvuju u odlučivanju u institucijama na nivou Bosne i Hercegovine, osim po pitanjima u vezi s koronavirusom, piše “Fena”.

Smatramo da bi bilo neodgovorno da ne odlučujemo po pitanjima vezano za koronavirus – rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci i dodao da za druge stvari skupštinski zaključci ostaju na snazi.

Dodik, koji je i član Predsjedništva BiH iz RS, ustvrdio je da je predsjednik SDS-a Mirko Šarović “doveo u nezgodnu situaciju zvorničku ‘Aluminu’” tvrdnjama da trguje supstancama koje, kako je rekao, mogu biti prijetnja velikim svjetskim silama.

Kada takvo nešto tvrdite to ostaje zapisano…iako je laž i štetno za RS, kao što je ova priča….Obavješten sam da je bilo nekih kontakata, a znajući za američke sankcije Iranu, nemamo ni jedan razlog da bilo šta rizikujemo. Zvao sam direktora ‘Alumine’ da prekine sve te kontakte, kojih je jedino bilo, bez bilo kakve realizacije – rekao je Dodik, optuživši Šarovića “za laž“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh