Politika

Željka Cvijanović: “Prava žena treba poštovati svaki dan”

Predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović istakla je da je obilježavanje 8. marta prilika da se podsjetimo na dug put koji su žene prošle kako bi im se priznala osnovna ljudska prava.

Željka Cvijanović - Vecernji.ba

Dodala je i da ovaj datum ne treba da bude jedini dan u godini kada se govori o ženama, već njihova prava treba poštovati svaki dan.

Institucije RS će nastaviti i u budućem periodu, kreiranjem svojih politika i mjera doprinositi unapređenju prava i položaja žena u društvu – navodi se u čestitki.

Cvijanović je podsjetila da žene u RS danas obavljaju brojne visoke i odgovorne funkcije i njihovo učešće u političkom i javnom odlučivanju u tom bh. entitetu potvrđuje da je ono zrelo demokratsko društvo, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh