Politika

Vlada KS o Budžetu za 2020. godinu

Danas će biti održana prva sjednica Vlade Kantona Sarajevo nakon potvrđivanja nove Vlade koju čine SDA, SBB i DF na čelu sa premijerom Mariom Nenadićem.

Nakon što je imenovana nova Vlada na Skupštini KS koja je održana 3. marta, sjednica je prekinuta te je Kanton Sarajevo još uvijek bez usvojenog budžeta za 2020. godinu.

Na današnjoj sjednici bit će razmatran Nacrt Programa rada Vlade Kantona Sarajevo za period od 01.01. do 31.12.2020. godine.

Također će biti razmatran Prijedlog Budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu Izvjestilac koji će predstaviti ministar Jasmin Halebić. Premijer Nenadić najavio je već neke amandmane na Budžet KS. Bit će razmatran Prijedlog Zakona o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu Izvjestilac.

Premijer Nenadić najavio je da će Budžet KS biti usvojen do 10. odnosno 12. marta, prenosi Patria.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh