Politika

Rukovodstvo SDA posjetilo Kantonalni odbor u Hercegovini

Uže rukovodstvo Stranke demokratske akcije (SDA) predvođeno predsjednikom Bakirom Izetbegovićem, potpredsjednikom Denisom Zvizdićem i članom predsjedništva Fadilom Novalićem posjetili su predstavnike SDA u Hercegovini, gdje su održali radno-konsultativni sastanak sa članovima Izvršnog odbora Kantonalnog odbora SDA HNK, saopćeno je iz ove stranke.

Bakir Izetbegović, Mostar - SDA

Kako je navedeno, predsjednik Kantonalnog odbora SDA HNK Edin Mušić kao domaćin sastanaka upoznao je rukovodstvo stranke o stanju u ovom kantonu, tekućim procesima, infrastrukturnim projektima koji su urađeni, kao i onima koji se provode i planiraju, narednim političkim aktivnostima, kao i planovima za 2020. godinu. Pored domaćina, pregled stanja u Mostaru prezentirao je predsjednik GO SDA Mostar Salem Marić, predsjednik Glavnog odbora Šerif Špago, te i ostali učesnici sastanka referirajući se po oblastima za koje su zaduženi, prenosi “Radiosarajevo“.

Na počeku obraćanja, predsjednik Izetbegović čestitao je novoizabranom rukovodstvu KO SDA HNK na, kako je istaknuto, uspješno provedenim izborima u ovom kantonu, te im poželio uspjeh u radu. Izetbegović je zatim stranačkim kolegama prezentirao trenutnu političku situaciji u Bosni i Hercegovini sa naglaskom na, kako je saopćeno, aktuelne političke procese, pritiske koji se prave na SDA na gotovo svim nivoima vlasti, opstrukcijama kojima se pokušavaju iznuditi politički ciljevi, izazovima koji čekaju SDA i državu BiH, te očekivanja i daljem razvoju događaja u narednom periodu.

“Ravnopravnost svih naroda i građana u budućem uređenju Mostara osnovni je cilj kojim se SDA vodi u ovim pregovirama sa HDZ BiH i u tome ćemo ostati dosljedn”, rekao je Izetbegović.

Tokom razgovora o planiranim infrastrukturnim projektima u Hercegovini, Izetbegović, Zvizdić i Novalić iskazali su namjeru Predsjedništva SDA za, kako ne naglašeno, pružanje maksimalne podrške biznis planovima, projektima i idejama koje se kreiraju na ovom području naglašavajući kako ovaj Kanton ima poseban značaj. Predsjednicima Općinskih odbora i kadrovima SDA u Hercegovini, rukovodstvo SDA obećalo je punu podršku u budućem političkom djelovanju, saopćeno je iz ove političke stranke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh