Politika

Skupština KS: “Bakir izvlači ministre k’o zečeve iz šešira”

Burna dešavanja prethodnih dana u političkom životu BiH, a prevenstveno Kantona Sarajevo i unutar “temeljne stranke u Bošnjaka”, odrazila su se i na dnevni red današnje sjednice Skupštine KS.

Skupština Kantona Sarajevo - Depo.ba

Kroz hodnike Skupštine KS kemerom nas, u svom uobičajenom maniru, vodi nezavisni zastupnik Damir Nikšić, koji ujedno pojašnjava izmjene nastale u dnevnom redu, ishitrene u posljednjem trenutku.

“Da su ispoštovane procedure po poslovniku, sjednica za imenovanje Vlade je trebala biti 11. marta. Ali nova većina je na kolegiju 27. februara dopunila dnevni red današnje sjednice (koja je trebala biti o budžetu) sa tačkom: prijedlog odluke o potvrđivanju Vlade KS.

Prijedlog budžeta je tek peta tačka, ako prije toga ne prekinu sjednicu”, pojasnio je Nikšić, ističući kako poslanici nisu uopšte ni stigli da se pripreme za novi dnevni red, piše “Depo“.

Da su ispoštovane procedure po poslovniku sjednica za imenovanje Vlade je trebala biti 11. marta. Ali Nova većina je na kolegiju 27. februara dopunila dnevni red današnje sjednice (koja je trebala biti o budžetu) sa tačkom: prijedlog odluke o potvrđivanju Vlade KS. Prijedlog budžeta je tek peta tačka, ako prije toga ne prekinu sjednicu.

Gepostet von Damir Nikšić am Montag, 2. März 2020

Uz svoje javljanje iz Skupštine KS, uoči sjednice koja je počela u 10 sati, Nikšić je objavio i kratak sarkastični komentar, aludirajući na preko noći donijetu odluku na zasjedanju KO SDA Sarajevo da umjesto ranije predloženih ministara Emira Hadžihafizbegovića i Senada Hasanspahića, na sjednici Skupštine KS budu imenovani Kenan Alikadić i Hajrudin Grabovica.

Bakir izvlači ministre k’o zečeve iz šešira. S nestrpljenjem očekujemo glavnu tačku dnevnog reda. 🙂

Gepostet von Damir Nikšić am Dienstag, 3. März 2020


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh