Politika

Konaković: “Utihnuli su otvarači trotoara i njihovi saradnici. Kako sad stoje stvari ‘kurban’ će biti Sarajlić”

Predsjednik Naroda i pravde i nekadašnji član SDA Elmedin Konaković oglasio se na Facebooku povodom afere koja posljednjih dana potresa SDA, a nakon što je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić (SDA) objavio kompromitirajući audio snimak o navodnoj kupovini glasova na unutarstranačkim izbora u Kantonu Sarajevo.

Elmedin Konaković - YouTube

“Nazire se strategija rukovodstva SDA i stav o snimku koji ih je do kraja ogolio i potvrdio sve ono o čemu govorimo i zbog čega smo napustili stranku. Portali bliski porodici Izetbegović pišu o “još jednom smišljenom napadu na Bakira koji se herojski bori protiv Dodika”.

Napad je to na državu i posebno na Bošnjake u njoj. Izlizana matrica u koju više ne vjeruju ni najodaniji botovi.

Utihnuli su otvarači trotoara i njihovi saradnici.

Na vrh je isplivala ta brutalna istina o zloupotrebi javnih resursa. Zasolio je sve to Bakir izjavom kako se ne smije van stranke iznositi informacija da je neko u stranci korumpiran, kako se to u kući rješava. Isto kao što je meni prije dvije godine govorio.

Zasolio je i tom ugostiteljskom frazom, “ako je dobro recite svima, a ako nije samo nama”. Kako sad stoje stvari “kurban” će biti Sarajlić, mislim da nemaju izbora, a nerado to rade.

Sarajlić, drugi do Sebije, koji je sve radio po nalogu Sebije i prvog do Sebije.

Da li će biti tema to što je na sastancima sa 6 predsjednika opštinskih organizacija uredno sjedio Osmica i učestvovao u kreiranju lista za novo rukovodstvo stranke u KS?

Šta prvi čovjek OSA-e radi na tim sastancima? Ko je Surković, novi potpredsjednik kojeg u evidenciji SDA nije bilo? Šta sa svjedočenjima koja smo čuli od Asima u zanosu lobiranja za ruke, iako bi on čovjeku pomogao i da ne glasa?

Poruku koju mi je Bakir poslao sam objavio nakon sto me on pozvao i rekao da takve poruke nema, da sam manipulator i lažov.

Žao mi je danas što je nisam objavio mnogo prije. I naš problem jeste što nas vi branite od Dodika. Ne možete vi sebe od sebe odbraniti!”, napisao je Konaković na svom Facebook profilu, prenosi “Source“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh