Politika

Gradonačelnik odgodio sjednicu zbog zastava BiH, traži krivičnu odgovornost za one koji su ih postavili

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić jutros je odgodio nastavak 76. redovne sjednice vlade, zahtijevajući utvrđivanje svih činjenica u vezi sa postavljanjem zastava BiH na Trgu mladih za šta su korišteni resursi vlade distrikta.

Zastave BiH u Brčkom - Otisak.ba

Milić je izjavio da u ovakvom ponašanju zaposlenih u institucijama distrikta, koji su dali nalog za korištenje resursa vlade, svakako ima elemenata disciplinske i krivične odgovornosti.

“Zatražio sam od inspektorata i Policije da utvrde sve elementi ovog čina. Ako bi se omogućilo ovakvo ponašanje, kojim se osim Zakona o praznicima krši i Zakon o komunalnim djelatnostima Brčko distrikta BiH, doćićemo u poziciju da ubuduće na javnim površinama svako postavlja šta hoće”, kazao je gradonačelnik Milić za “Srnu”.

Milić je kazao i da se “ovakvim potezima ne može promijeniti odnos stanovnika BiH prema 1. martu, ali svako insistiranje na nametanju ne doprinosi boljitku kako Brčko distrikta tako i BiH, već upravo suprotno”.

Podsjetimo, jučer su aktivisti udruženja “Stećak”, na Trgu mladih u Brčkom, u kasnim popodnevnim satima, koristeći dizalice Profesionalne vatrogasne jedinice, postavili desetine zastava BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh