Politika

DF: Nadamo se da Konaković neće tražiti smjenu sudija Ustavnog suda FBiH

Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo (KO DF Sarajevo) je komentarisao odluku Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine da je Danijela Kristić nelegalno imenovana za predsjedavajuću Skupštine Kantona Sarajevo.

Željko Komšić - Avaz.ba

Reakciju DF-a prenosimo u cijelosti:

“Mišljenje Ustavnog suda koje je zahtjevao dopremijer FBiH Vesko Drljača je pokazalo da je skupštinska manjina, pod vodstvom univerzalnog lidera Elmedina Konakovića, a kojeg, nažalost, slijepo prate privjesci iz tzv. BH bloka, bila spremna na protivustavno djelovanje radi očuvanja svojih pozicija.

Sve tvrdnje o njihovom djelovanju u skladu sa Ustavom i poštivanjem procedura su, ovim mišljenjem Ustavnog suda, potpuno demistificirane, a pristup svojatanja kantonalnih institucija koji je kulminirao krađom službenog pečata Skupštine Kantona mora biti preispitan od strane tužilaštva Kantona Sarajevo.

A bivši premijer, bivši predsjednik Skupštine, bivši potpredsjednik Skupštine, bivši premijer iz sjene, bivši čuvar pečata, samoprozvani tumač svih zakona, pravilnika i poslovnika nazva sve druge kriminalcima i lopovima.

Samo se nadamo da gospodin Elmedin Konaković neće krenuti stopama onih kojima smetaju ustavni sudovi i tražiti smjenu sudaca Ustavnog suda FBiH”, saopćeno je iz DF-a, prenosi “RadioSarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh