Politika

Dodik ponovo prijeti: “Ako se za 60 dana ne postigne dogovor, biti će kasno da nas zovu”

Završen je sastanak političkih predstavnika bh. entiteta Republike Srpske koji obavljanju dužnosti u državnim institucijama Bosne i Hercegovine u Istočnom Sarajevu, a sastanak je sazvao član Predsjedništva BiH i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik.

Sastanak političkih predstavnika u Istočnom Sarajevu - BHRT.ba

Dodik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da se samo jedan mali broj ljudi nije odazvao pozivu na sastanak.

Istakao je da se razgovaralo o tome na koji način će se kretati u ovoj novonastaloj situaciji. Parlamenti i komisije, Vijeće ministara, će funckionisati i raditi. Svi predstavnici će dolaziti na sjednice, ali odluka neće biti, istakao je član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

“Mi danas finalizujemo prijedlog zakona koji treba da riješi ovu situaciju vezanu za Ustavni sud i tokom dana vjerujem da će biti zajednički prijedlog srpske i hrvatske strane spreman za predavanje. U proceduri će se tražiti da se stavi na dnevni red i to pitanje razmotri”, istakao je Dodik

Napomenuo je da rješenja koje srpska i hrvatska strana nude mogu biti prihvatljiva i za Bošnjake.

Kad je u pitanju međuentitetska linija razgraničenja, Dodik je istakao da će ponovo pozvati drugu stranu na razgovor i da neće odustati od toga da se provede Dejtonski mirovni sporazum. Pozvao je Bošnjake na saradnju i istakao da niko ne treba sumnjati u političke predstavnike RS i njihovo poštovanje odluka Narodne skupštine.

“Ukoliko se ne postigne neki dogovor, mi smo za 60 dana u Narodnoj skupštini, ali mislim da će tada biti kasno da nas zovu”, proučio je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh