Politika

Dragan Mektić: “Sredoje Nović iz SNSD je učestvovao u odlučivanju”

Zastupnik SDS-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Dragan Mektić rekao je danas kako ne želi da komentariše zaključke koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske sinoć.

Dragan Mektić - N1

Iskreno ne bih komentarisao zaključke NSRS zato što narodni poslanici u NSRS imaju i legalno i legitimno pravo da odlučuju o takvim stvarima, između ostalog i to što su sinoć zaključivali“, rekao je Mektić.

Rekao je i da ne bi mogao niti da ima potrebe, niti da osporava zaključke niti da podržava zaključke Narodne skupštine RS.

To je njihovo puno pravo. Radili su u okviru zakona, ustava i svojih nadležnosti“, naveo je.

Ja kao poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH, gdje sam direktno biran, i dobio mandat od naroda, tražim i želim da imam potpuno pravo da odlučujem u skladu sa svojim stavovima, onim kako ja mislim, šta ja mislim i sa svojom savješću. Naravno da sam ja odgovoran za to. Posebno onim biračima koji su me birali i koji su u meni preopoznali neku politiku i opredijelili se za mene da glasaju“, istakao je Mektić.

Kazao je i da nije mogao da zaključi šta su pravi zaključci bili jučerašnje NSRS.

Ako sam dobro shvatio i razumio, zaključak je bio da predstavnici ne učestvuju u odlučivanju. Koliko sam vidio – danas je u odlučivanju učestvovao predstavnik koalicije koja je zagovarala takvu odluku. Nisam uradio ništa mimo, Sredoje Nović iz SNSD je učestvovao u odlučivanju. Bio je protiv nekih stvari, ja sam bio za neke stvari. Ne vidim u čemu je razlika između nas dvojice“; kazao je.

Ocijenio je i da mu se čini da narod gubi već 20 godina te da je “izgubio sve što je mogao unutar BiH“. Iz tog razloga, Mektić smatra da neko svoju sreću i spas traži izvan BiH.

Svima su tako usta puna evropskih integracija, stvaranjem ambijenta, političkog i ekonomskog, da u budućnosti bude bolje. Sve se svelo na pljačku i krađu ovog naroda“, rekao je.

Potcrtao je i da se sve kada je riječ o političarima svodi na pljačku i krađu, te da ne misli samo na posljednji događaj koji je vezan za odluku Ustavnog suda BiH.

Sve se svodi na pljačku i krađu, kriminal i korupciju“, potcrtao je Mektić, piše “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh