Politika

Dženan Đonlagić: “SDS i PDP su nasjeli na Dodika, a on im je zabranio i djelovanje u Parlamentu BiH”

Dženan Đonlagić, potpredsjednik DF-a i državni zastupnik, reagirao je na osam zaključaka koje je sinoć donijela NSRS kazavši da se radi o protivustavnim zaključcima.

Dženan Đonlagić - Nap.ba

On je kazao da “dirigovanje iz Beograda ovdje neće proći”.

“Da bi skrenuo pažnju s potrebe da prizna nezavisnost Kosova, A. Vučić i zvanični Beograd su orkestrirali krizu i prelili priču u Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru. Također, potpuna je laž i politička konstrukcija, bez pravnog utemeljenja, da je Republika Srpska strana potpisnica Sporazuma iz Daytona. Jedna od strana potpisnica Sporazuma iz Daytona je Republika Bosna i Hercegovina”, kazao je on.

Ono što Dodik jeste uspio je, kaže Đonlagić, da zada konačan, završni politički udarac te politički udavi SDS i PDP, takozvanu opoziciju koja je “nasjela” na njegovo orgijanje u entitetskoj skupštini.

Sada kada im je ‘zabranio’ djelovanje u državnom parlamentu, sa skromna 2 zastupnika SDS-a i 2 zastupnika PDP-a, neće imati nikakvu priliku da kritikuju rad zastupnika SNSD-a. Konačno, SNSD će ih politički dokrajčiti na lokalnim izborima u oktobru ove godine“, poručio je on, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh