Politika

Miladin Stanić na sjednici NSRS-a: “Neki SNSD-ovci su stotine hektara zemljišta prepisali na sebe”

Šef Kluba SDS-a u Skupštini RS-a Miladin Stanić osvrnuo se na sjednici posvećenoj temi “antidejtonsko djelovanje Ustavnog suda BiH” na drugi aspekt priče oko poljoprivrednog zemljišta RS-a.

Miladin Stanić - Srpskainfo.com

“Neki članovi SNSD-a su na na stotine hektara poljoprivrednog zemljište prepisali na sebe”, kazao je Stanić optuživši vladajući SNSD-a da i po ovom pitanju štiti kriminal.

Inače, razlog za sjednicu parlamenta RS-a je odluka Ustavnog suda BiH o neustavnom članu 53. Zakona o poljoprivrednom zemljištu koju srpski zvaničnici ne prihvataju i smatraju štetnom za RS.

Također, sjednica je sazvana i zbog prisustva stranih sudija u Ustavnom sudu BiH.

“Šta kada odu strane sudije pa budu imenovani jedan Bošnjak, jedan Hrvat i jedan Srbin. Kako ćemo mi nadglasati njih šest. Neće vječno biti Dragan Čović. Ne može se samo eliminisanjem stranaca riješiti ovo pitanje”, kazao je Stanić, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh